ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА ПУТА КУПУСИНА – МОНОШТОР

29.10.2021.

На основу конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре који је половином јануара расписала управа за капитална улагања АП Војводине, општини Апатин је одобрена реализација пројекта реконструкције општинског пута од Купусине ка Бачком Моноштору на територији општине Апатин у две фазе.

У првој фази, за реализацију у овој години, одобрена су средства у висини од 98.046.819,95 динара, док је приближно иста количина срестава предвиђена у 2022. години, а општина Апатин ће у пројекту учествовати са 10%. Саобраћајница ће бити од великог значаја за грађане наше општине јер скраћује пут до граничног прелаза Бачки Брег, а такође повезује Апатин и са брзим путем од Сомбора до Kикинде, чија градња почиње већ крајем године, рекла је том приликом председница општине Апатин Дубравка Kораћ

Ових дана су постављањем хоризонталне и вертикалне сигнализације поменути радови у првој фази завршени. Наставак радова од преводнице ка Бачком Моноштору је планиран за пролеће, те се очекује до краја 2022. године и завршетак ове саобраћајнице.