УРУЧЕНО 107 СТИПЕНДИЈА И 9 ПОМОЋИ У ШКОЛОВАЊУ

17.10.2022.

У великој сали Општинског културног центра, уприличена је свечаност поводом уручења уговора о стипендирању, као и помоћи у школовању ученицима средњих школа. Са овом праксом се почело прошле године, када је наша општина стипендирала 68 средњошколаца и 3 помоћи у школовању.

Ове школске године је интересовање за апатинске средње школе порасло, а повећао се и број ученика чији је просек већи од 4.60, па је тако на десетомесечну стипендију у износу од 5000 динара право остварило 107 средњошколаца, док је право на помоћ у школовању у износу од 3000 динара остварило њиг деветоро.

Ми смо изузетно срећни што је број стипендија знатно увећан у односу на прошлу годину, а такође један део ученика слабијег економског статуса примаће помоћ у школовању. Суштина целе приче је да наши ученици остају у Апатину, поручила је председница наше општине Дубравка Кораћ.

Ученицима се обратио директор гиманазије и стручне школе „НиколаТесла“ Милан Дражић, истакавши важност образовања и стицања знања које се кроз школовање стиче за даљи живот, али ти значај стипендија и других видова материјалне помоћи које ученици добијају као тренутни резултат сопственог залагања.

Пример добре праксе, ученици апатинских средњих школа су могли видети кроз презентацију Марине Гајчин, која је била стипендиста апатинске општине, а данас успешан студент. Рецепт за гарантован успех не постоји, каже Марина, али када се помноже способности, труд, уверења и уз одређену дозу среће, имате се чему надати, под условом да ни један чинилац није једнак нули, поручује наша успешна шахисткиња која сада студира математику.

 

ФОТОГРАФИЈЕ