У ЗГРАДИ СО АПАТИН ОДРЖАН ПРИЈЕМ УЧЕНИКА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

03.10.2017.

Поводом ,,Дечије недеље'', а која траје до 08. октобра, у згради Скупштине општине Апатин одржан је пријем ученика Ученичког парламента. Представнике седмих и осмих разреда ОШ ,,Жарко Зрењанин'' угостили су Дубравка Кораћ, заменица председника општине, Марко Ђумић, секретар СО Апатин и Милана Срдић, координатор КЗМ Апатин.

Ђаци су од Кораћеве могли да чују када је настао и где први парламент у свету, како функционише парламентарни систем у Србији, а напослетку и у самој општини Апатин.
Присутнима је поменут и интересантан податак да је у ђачком парламенту који је основан у Апатину 2005. године његов председник био управо данашњи секретар СО Апатин, Марко Ђумић. Посебну сатисфакцију у учешћу у ђачком парламенту ученици су могли да чују и кроз пример рада ђачког парламента на чију иницијативу је кроз пројекат у библиотеци апатинске гимназије постављен интернет кафе са шест рачунара.

Присутне ученике поздравио је и професор немачког језика Борис Машић, а који је присутнима причао о историјским подацима Апатина, као и о местима где се налазило здање Општинске управе, пре локације на којој се данас налази. Ученици су сазнали и низ историјских и архитектонских занимљивости о данашњој згради Општинске управе.

Треба истаћи и да су ђаци, постављајући низ питања на крају предавања,  показали велико интересовање за теме о којима су слушали.