У организацији општинске управе, пољопривредници са територије општине Апатин присуствовали предавању на пољопривредном факултету у Новом Саду

10.02.2017.

У четвртак 09.02.2017 преко тридесет пољопривредника са територије општине Апатин, присуствовало је научно-стручном саветовању пољопривредника, агронома и саветодаваца. Организатор саветовања је Универзитет у Новом саду пољпривредни факултет-департман за ратарство и повртсрство.

Пољопривредници су на почетку у оквиру теме „пословно јутро“ могли чути иновације и понуде различитих компанија. У наставку је било речи о програму улагања у пољопривреду Владе Војводине – бесповратним средствима, кредитима, фондовима и другим давањима.

Посебна тема се тицала узгоја пшенице, изгледу поља, препоруке у вези заштите, као и о тржишту. Саветовање је настављено у вези коришћења трговине на Продуктној берзи.

Последња тема дана је била и најатрактивнија, о ИПАРД програму у Србији говорио је помоћник министра пољопривреде Зоран Јањатовић.

Пољопривредници општине Апатин су показали велику заинтересованост за предавања, а помоћник председника општине Апатин за пољопривреду Ђорђе Вигњевић најављују да ће и у будуће општинска управа настојати на што већој едукацији заинтересованих пољопривредних произвођача.