У ЧЕТВРТАК ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 80. ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА И ДАН ОПШТИНЕ АПАТИН

22.10.2024.

Општина Апатин ове године са посебним поштовањем обележава 80. годишњицу од свог ослобођења од фашизма, датумом који се обележава и као Дан општине Апатин, 24. октобра. Ова важна годишњица симболизује борбу за слободу и правду, а њено обележавање је прилика да се сетимо храбрости оних који су се борили за боље сутра.

Обележавање Дана општине започеће у 11:30 полагањем цвећа и венаца на спомен обележју испред Дома културе, чиме ћемо одати почаст свим херојима који су дали свој живот за нашу слободу.

Након полагања цвећа, у 12 часова, одржаће се свечана академија током које ће бити додељене награде „24. октобар“ најзаслужнијим појединцима, које су предложили грађани општине Апатин. Ове награде препознају труд и допринос оних који су се истакли у различитим областима, а кроз њих желимо да инспиришемо наше суграђане да наставе са позитивним деловањем у заједници.

Обележавање овог значајног датума организују општина Апатин и Удружење СУБНОР, уз подршку Општинског културног центра. Позивамо све грађане да се придруже прослави и учествују у чувању сећања на прошлост.