СТАБИЛНА СИТУАЦИЈА НА ДУНАВУ – НЕМА РАЗЛОГА ЗА ПАНИКУ

20.09.2024.
Услед велике забринутости грађана због тренутног пораста нивоа Дунава и информација о великом приливу воде из Мађарске, локална самоуправа изражава уверење да је ситуација под пуном контролом и да нема места за панику.
На основу прецизних анализа надлежних служби и стручњака, велики део воде ће се разлити у Копачевски рит, што је природни ретенциони простор који помаже у регулацији водостаја. Због тога, неће доћи до значајнијег пораста нивоа воде у нашем подручју.
 
Ниво Дунава, иако тренутно расте, а по прогнози Републичког хидрометеоролошког завода не очекује се да достигне висину која би изазвала проглашење ванредне ситуације. Сви системи заштите су активни и спремни, а наше службе прате стање у реалном времену.
 
Штаб за ванредне ситуације прати ситуацију на терену, и све релевантне информације биће благовремено саопштаване. Молимо вас да останете смирени, да пратите званичне информације и не ширите непроверене гласине. Безбедност грађана нам је на првом месту, и предузете су све потребне мере да би ваша имовина и ви били заштићени.
Хвала вам на поверењу и сарадњи.