СПУШТЕНА ЗАВЕСА НА ОВОГОДИШЊЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ, АПАТИНУ БРОНЗА И УЛОГА ДОМАЋИНА РЕГИОНАЛНИХ ИГАРА

24.08.2024.

Сезона најмасовнијих спортских игара младих је завршена. Прошлогодишњи успех „Мандарина“ дао је ветар у леђа нашој општини, те смо након великог броја деце на отварању и општинске смотре, ове године добили и прилику да се докажемо и као добри домаћини регионалних игара.

Резиме најмасовнијег аматерског такмичења у Европи, одржаног у Апатину био је следећи: Кула и Рума имју најбоље атлетичаре, Сента и Кула баскеташе и баскеташице, Зрењанин одбојкашице, Сомбор фудбалере. Екипе из Апатина и Новог Сада освојиле су Coca-Cola куп док малишани из Сенте и Кикинде најбоље играју “Између две ватре”. Апатин се показао као добар домаћи, а свој таленат млади спортисти су показали на одличним теренима ОФК „Младост“ Апатин, ОШ „Жарко Зрењанин“ и Специјалној болници за рехабилитацију „Јунаковић“.

Свој пут до Сплита, преко државног првенства на Златибору су поред победника из Апатина, нашле и „Грације са Дунава“ које су на регионалном такмичењу у Новом Саду биле најбоље у рукомету. Пут ка Златибору кренуле су одбојкашице, фудбалери, млади шахиста и рукометашице, које су постале државне првакиње и пласирале се на међународно такмичење у Сплиту, где су освојиле треће место и бронзану медаљу.

Делегацију наше општине у Сплиту чинили су поред “Грација са Дунава” и њиховог тренера Николе Ореља, кооординатор Спортских игара за општину Апатину Радомир Радујко, председница општине Апатин Дубравка Кораћ, а у Сплиту им је признање на оствареним резултатима одао Министар омладине и спорта Републике Србије Зоран Гајић.