СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ОДЛУКУ О ПРОДАЈИ ЗЕМЉИШТА У СЛОБОДНОЈ ЗОНИ

18.12.2020.

Одборници Скупштине општине Апатин дали су сагласност на предлог одлуке о продаји грађевинског земљишта у Слободној зони на кат. парц. бр. 7805/25, површине 5,5 хектара, једином понуђачу – компанији „Bionex“ д.о.о за 64,3 милиона динара.

Kако је на скупштини речено, Оглас о продаји земљишта ради изградње објеката индустрије и складишта је трајао тридесет дана и на њега се јавило предузеће „Bioneks“ д.о.о, које је као једино заинтересовано извршило уплату депозита у износу од 32 милиона динара.
Председник одборничке групе СПС-а, Милош Ђерић у свом излагању је подржао продају земљишта у Слободној зони која је према његовим речима од највећег интереса за општину Апатин.- Довођење страних инвеститора погодује развоју економије како општине Апатин, тако и Републике Србије уопште. Поред нових радних места ова инвестиција представљаће значајан приход локалној самоуправи кроз разне порезе, изјавио је Ђерић.

Уговор о продаји, биће потписан следеће недеље када инвеститор уплаћује нову траншу новца. Након потписивању кређу рокови по којима је инвеститор дужан да исходује грађевинске дозволе за изградњу објеката и складишта. Како се на скупштини могло чути, инвеститор се бави производњом фолија које своју примену имају у пољопривреди и грађевинарству. Општина Апатин се према овом уговору у сврху комуналног опремања обавезала финансирати изградњу прикључног електро вода са трафо станицом снаге до 2 МW, а по условима надлежне електродистрибуције у износу до 12 милиона динара.

Извор: https://www.radiodunav.com/