РЕНОВИРАЊА ШКОЛА У ПРИГРЕВИЦИ, СОНТИ И СВИЛОЈЕВУ: УЛОЖЕНО 6,5 МИЛИОНА

20.10.2022.

Локална самоуправа је у току 2022. године уложила више од 6,5 милиона динара у модернизацију основних школа у селима апатинске општине. Конкретно, у Основној школи „Иван Горан Ковачићˮ у Сонти је реконструисан санитарни чвор, док је у Свилојеву адаптиран санитарни чвор, окречене и саниране учионице и ходници, а обновљена је и ламперија. Највећи радови изведени су у Пригревици, где је, поред реконструкције спортске сале Партизан у оквиру Основне школе „Младост“, замењен под у учионицама, у вредности радова од 1,3 милиона динара.

Према речима председнице општине Дубравке Кораћ, улагања су само део планираних радова на подизању  укупних школских капацитета у општини.

„Подсетићу да смо претходних година комплетно реновирали и опремили три вртића и изградили јаслице у Апатину, као и да имамо континуирана улагања у средње школе. У то убрајам и проширење понуде смерова и систем стипендија за средњошколце“, каже председница општине.

Према њеним речима, инвестиције ће се наставити и у наредној години, како би се све претшколске и школске установе у општини довеле на завидан ниво. 

„Желимо да деца у Апатину имају најбоље услове за образовање и одрастање, а верујем и да су родитељи задовољни досадашњим улагањима“, каже Кораћева.

Помоћница председнице општине за питања образовања, Милка Никшић, појаснила је да у наредним годинама школе у селима апатинске општине очекују додатни радови. Према њеним речима, Основну школу „Младост“ очекује замена подова у преосталим учионицама, Основну школу „Иван Горан Ковачић“ очекује замена фасаде и санација крова, док Основну школу „Киш Ференц“ у скорој будућности чекају послови на постављању ПВЦ столарије и обнови фасаде. Постараћемо се, да у наредном периоду обезбедимо и средства за улагања у основној школи у Купусини.

„Поред тога, локална самоуправа води рачуна да школе буду опремљене модерним средствима за наставу и да све текуће потребе ученика, наставника и родитеља буду испуњене“, каже Никшић.