Реновиране просторије Дома здравља у Купусини

30.03.2017.

Радови на реконструкцији и санацији здравствене станице у Купусини су завршени. Средства за обнову ове здравствене установе обезбедио је Републички фонд за здравствено осигурање а укупна вредност издвојена за ову намену је 2.600.000 динара. Сређени су подови, кров, фасада, амбуланта, лекарска и стоматолошка ординација као и прилаз за инвалиде. Вршилац дужности директора Дома здравља Апатин, Бранка Бајић изјавила је за 025инфо да су мештани Купусине изразили велико задовољство након завршеног посла и нагласила да ће пракса у виду побољшања услова рада у здравственим установама бити настављена и у осталим селима апатинске општине.

Заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ се захвалила директорици Дома здравља Апатин, Бранки Бајић на великом ангажовању да се овај објекат адаптира и приведе намени.

"Ово је само још један доказ у прилог тврдњи да се општина Апатин максимално труди да ради на развоју села и у наредном периоду ћемо наставити да подстичемо останак људи на селу и њихов живот прилагођавамо условима који су адекватни и који су у складу са стандардима у другим насељеним местима. Реакције самих запослених у купусинском Дому здравља и у МЗ Купусина су веома позитивне и истичну да село није готово никад имало реконструкцију овако великог обима." - рекла је Дубравка Кораћ.

Доктор Роберт Марашек који ради у овој здравственој станици каже да је задовољан новим изгледом амбуланте и истиче да је било крајње време да се услови рада побољшају а реакције пацијената су такође позитивне што је најбољи показатељ квалитета урађеног посла.