Представнице Европске Инвестиционе банке и Министарства привреде Србије у посети Апатину

08.03.2017.

Општину Апатин посетиле су Лоренс Абандо Лурдес, представница Европске инвестиционе банке (ЕИБ) и Ана Мирић Ћелебић, начелник одељења за планирање инвестиција у инфраструктурне пројекте у Министарству привреде Републике Србије.

Њих су на састанку у плавој сали Скупштине општине Апатин дочекали председник општине Апатин, Милан Шкрбић, помоћник председника задужен за инвестиције, Јевто Милојевић, руководилац Одељења за привреду и финансије општине Апатин, др Славољуб Штрбо и директор Дирекције за изградњу, Милан Павковић.

Европска инвестициона банка је финансирала изградњу трга Никола Тесла у Апатину, па су из тог разлога представници ЕИБ-а желели да се увере у успешност реализације самог пројекта.

Европска инвестициона банка (ЕИБ) је финансијска институција Европске уније. Основана је у Риму 1958. године уговором о оснивању Европске заједнице. Финансира инвестиционе пројекте који доприносе балансираном развоју Уније.

Представница ЕИБ, госпођа Лурдес интересовала се о стању у привреди наше општине, броју запослених, демографским одликама и карактеристикама, потенцијалима, као и пројектима који се планирају у будућности.

На састанку је истакнуто да је неколико градова из Србије конкурисало код Европске инвестиционе банке те да су им средства одобрена, и да се из тог разлога треба следити њихов пример и што пре заинтересовати за сличан вид финансијске помоћи.