ПОТПРЕДСЕДНИЦА ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ПОСЕТИЛА ОПШТИНИ АПАТИН

02.10.2024.

Општину Апатин посетила је Сандра Божић, потпредседница Покрајинске владе, где ју је у кабинету дочекала председница општине Апатин Дубравка Кораћ, заједно са својим замеником Радованом Ђукићем, помоћником Томиславом Силађијем и покрајинском посланицом Данијелом Обрадовић. Након званичног састанка, делегација је обишла Основну школу „Жарко Зрењанин“, чију је реконструкцију у великој мери подржала Покрајинска влада.

Председница општине је том приликом истакла да је Покрајина финансирала замену фасадне столарије на старом крилу школе, а такође је обезбедила средства за замену паркета у Спортској хали „Раде Ратко Вејин“ и реконструкцију спортских терена у школском дворишту, укупне вредности преко 35 милиона динара. У наредном периоду планира се реконструкција расвете у спортској хали, а средства ће и даље обезбеђивати Покрајински секретаријат.

„Покрајина је у протеклим годинама значајно помогла Апатину, а наставићемо да подржавамо локалне пројекте и у будућности,“ истакла је Сандра Божић, наглашавајући да ће даља сарадња бити усмерена на побољшање услова за образовање и спорт у општини.

Општина Апатин је, уз средства из сопственог буџета и других извора, обезбедила додатних 38 милиона динара за низ пројеката. То укључује замену кровног покривача на Спортској хали „Раде Ратко Вејин“, санацију санитарних чворова и учионица у новом крилу школе, као и опремање кабинета. Тренутно се реализује гасификација школе, што ће унапредити енергетску ефикасност и смањити трошкове грејања. У плану су и даљи радови на замени спољне столарије и санацији санитарних чворова, као и обнова подова и ходника на свим спратовима.