Покрајински секретар за пољопривреду посетио општину Апатин

19.01.2017.

У Плавој сали Скупштине општине Апатин одржан је радни састанак покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Вука Радојевића са представницима локалне самоуправе.

Састанку су поред председника општине Милана Шкрбића и његове заменице Дубравке Кораћ присуствовали и помоћници председника општине и начелници одељења.

Разговарало се о многим темама везаним за делокруг покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, са акцентом на мере подршке усмерене ка локалним самоуправама и регистрованим пољопривредним газдинствима.

Покрајински секретар је нагласио да је буџет покрајине већи за 10% у односу на претходну годину, а у оквиру тога буџет пољопривреде је већи за око 500 милиона динара у односу на 2016. годину. Највећи ефекат ће осетити пољопривредници јер су та средства сада око 1.400.000.000 динара.

Заједнички закључак састанка је да се почетком фебруара организује трибина усмерена ка пољопривредницима са територије општине Апатин на којој би се пољопривредни произвођачи упознали са мерама подршке секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Састанак ће заједно организовати секретаријат уз подршку локалне самоуправе.

У склопу мера подршке покрајине ка локалним самоуправама секретар Радојевић је истакао конкурсе који се тичу изградње и реконструкције водоводне и канализационе мреже. Затим, нова мера која је уведена прошле године односи се на уклањање дивљих депонија са државног пољопривредног земљишта а Радојевић је говорио и о заједничком суфинансирању у области уређења каналске мреже.

Радојевић је на крају састанка упознао предсетавнике локалне самоуправе са још једном новом мером покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство која се односи на уређење атарских, односно некатегорисаних путева и отресишта и за коју је опредељено 190.000.000 динара.

"Вишерструки је значај да се ураде тврди путеви поготово када говоримо о ободима насељених места који воде у атар а који су и даље неасфалтирани". - истакао је Вук Радојевић.