ПОДРШКА ОПШТИНЕ АПАТИН ВАТРОГАСНОЈ СЛУЖБИ У ЦИЉУ БОЉИХ УСЛОВА ЗА РАД

18.03.2022.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ у пратњи свог заменика Радована Ђукића обишла је данас завршене радове на апатинској ватрогасној станици којој су у посети били и Заменик начелника управе ватрогасно-спасилачке јединице МУП-а Србије Владан Племић, као и в.д. Начелник оделења за ванредне ситуације у Сомбору Горан Бурсаћ.

Општина Апатин је прошле године помогла са значајним финансијским средствима у вредности од око 2 милиона динара да се реконструише део ватрогасне јединица у Апатину. Испред ватрогасне јединице, општини Апатин се на овој инвестицији, али и помоћи око опремања ватрогасног возила,  захвалио Горан Бурсаћ в.д. Начелника оделења за ванредне ситуације у Сомбору, те је истакао како су се створили бољи услови за рад ватрогасаца у Апатину.

Овом приликом хтео бих испред оделења за ванредне ситуације у Сомбору да се захвалим Министарству унутрашњих послова Републике Србије, сектору за ванредне ситуације у Београду на донацији половног навалног ватрогасног камиона, као и општини Апатин која је учествовала са значајним материјалним средствима да се ово возило приведе намени и да се опреми, рекао је Бурсаћ.

Данас смо у ватрогасном дому да бисмо видели шта је урађено у претходном периоду и на који начин је општина Апатин у сарадњи са Републиком Србијом помогла у опремању ватрогасне станице. Оно што ми је посебно драго је што смо заједничким снагама успели да прибавимо ватрогасно возило и то ће заиста бити од користи свим нашим грађанима пре свега због брзине интервенције, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ

Председница наше општине се осврнула и на помоћ око уређења унутрашњости ватрогасне станице у Апатину, али и најавила даљу финансијску помоћ на објекту који су хитни.

Циљ је да се створе што бољи услови за наше ватрогасце како би у случају потребе што је пре могуће стизали до сваке куће на територији наше општине и што ефикасније могли да интервенишу, закључила је Дубравка Кораћ.