ПОЧИЊЕ ЗАМЕНА КРОВА НА ШКОЛИ, ЗАПОСЛЕНИ ОФАРБАЛИ ОГРАДУ

04.07.2023.

На основу конкурса који је почетком фебруара расписало Министарство државне управе и локалне самоуправе, општини Апатин су на основу предатог пројекта одобрена средства у висини од 8 милиона динара, чиме ће бити замењен кров на ОШ „Жарко Зрењанин“ у Апатину. Уговор испред наше општине са надлежним министарством потписао је председник СО Апатин Милан Шкрбић и том приликом изразио задовољство због великих улагања у ОШ “Жарко Зрењананин”, а која великим делом финансира и наша општина.

“Материјал за замену крова полако пристиже, а од следеће недеље се може очекивати и почетак радова”, каже директорица ОШ “Жарко Зрењанин” Апатин Јасна Павићевић и додаје да се завршетак радова очекује до почетка нове школске године.

Упоредо са радовима на реконструкцији апатинске основне школе, а која изводе ангажована фирме и стручна лица, наставно и ваннаставно особље школе је самостално офарбало ограду око дворишта.

“Иницијатива је покренута на наставничком већу, када је закључивањем оцена стављена тачка на школску годину. Договорили смо се за крај године, да организујемо радну акцију како би се дружили, а успут и нешто лепо сами урадили за нашу школу и ученике. Одзив је заиста био одличан, како наставног, тако и ваннаставног особља, па смо за једно преподне успели да двориште школе учинимо лепшим”, рекла је Јасна Павићевић.