ПОЧЕЛА ДЕЧИЈА НЕДЕЉА ПОД СЛОГАНОМ "ЈА САМ ДЕТЕ ИМАМ ПЛАН: ТОЛЕРАНЦИЈА И ЉУБАВ ЗА СВАКИ ДАН"

07.10.2024.

Реализацијом плана и програма ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, данас је почела Дечија недеља под слоганом "ЈА САМ ДЕТЕ ИМАМ ПЛАН: ТОЛЕРАНЦИЈА И ЉУБАВ ЗА СВАКИ ДАН". Ова недеља је посвећена нашим најмлађима и важним вредностима које свакодневно морамо неговати – толеранцији, пријатељству и љубави. Сваки дан ове недеље ће бити испуњен активностима које славе дечију креативност, солидарност и сарадњу, а истовремено шаљемо поруку да свако дете има право на сигурно и срећно детињство.

Првог дана, наши ученици ће, кроз креативне ликовне и литерарне радове, приказати шта за њих значе љубав и толеранција. Главна улица биће украшена дечјим цртежима, док ће спортски сусрети ученика основних и средњих школа промовисати фер-плеј и важност пријатељства. Овакве активности нас подсећају да је важно неговати међусобно поштовање од најранијег узраста.

Другог дана, кроз тему "Вршњачка и међугенерацијска толеранција", ученици ће учествовати у седници Ученичког парламента и посетити Дом за старе. Ова активност истиче важност подршке међу генерацијама и подсећа нас на то да толеранција није само за младе, већ и за све нас – како бисмо изградили друштво засновано на узајамном поштовању и солидарности.

Трећи дан је резервисан за јесењу шетњу нашим градом, изложбе дечјих радова и дискусију о томе како медији обликују дечији свет. Ово је прилика да ученици размене своја мишљења и уче једни од других о важним животним темама.

Четвртак доноси традиционалну "Дечју пијацу", где ће деца продавати своје производе и уједно донирати књиге школској библиотеци, чиме учимо децу важности дељења и заједничког добра.

Петак, као завршни дан, биће обележен школским кросом под слоганом "У здравом телу здрав дух". Физичка активност је једнако важна као и развијање менталних и емоционалних капацитета, а ова активност симболизује важност здравља у свакодневном животу.

„Ова Дечја недеља није само прилика да деца покажу своје таленте и креативност, већ и да цела заједница подржи њихов развој. Позивам све наше суграђане да учествују у овим активностима, да подрже децу и да заједно са њима стварамо будућност у којој ће љубав и толеранција бити основне вредности свакодневног живота“, поручује председница општине Апатин Дубравка Кораћ.