ОПШТИНИ АПАТИН 217 МИЛИОНА ЗА КАПИТАЛНЕ ПРОЈЕКТЕ

21.03.2022.

Општина Апатин је ове године конкурисала са два пројекта код Управе за капитална улагања АП Војводине. Први је наставак радова на путу Купусина-Бачки Моноштор који је започет прошле године, а други реконструкција улице Српских владара од Средње улице до Марка Орешковића.

Председница наше општине Дубравка Кораћ данас је у згради АП Војводине потписала уговоре за оба пројекта укупне вредности 217.963.035,66 динара, те изразила захвалност покрајинској Влади, а посебно директору Управе за капитална улагања Недељку Kовачевићу који је препознао значај реализације ових инвестиција.

Као што је најављено јесенас када је постављањем вертикалне и хоризонталне сигнализације завршена прва фаза, пут Купусина – Моноштор наставља да се гради ове године од преводнице, па до краја катастарске парцеле која припада нашој општини ка Бачком Моноштору. По завршетку, саобраћајница ће бити од великог значаја за грађане наше општине, јер скраћује пут до граничног прелаза Бачки Брег, а такође повезује Апатин и са брзим путем од Сомбора до Kикинде.

Уређење урбаних делова Апатина, након простора код „старе“ пијаце и иза „Максија“ код „нове“ пијаце, те пролазу ка „есовима“ биће настављена и ове године и то уређењем комплетног дела улице Српских владара од улице Средња до улице Марка Орешковића.

Реконструкцијом биће обухваћени тротоари, расвета, зелене површине, атмосферска канализација, као и близу 100 паркинг места који ће у многоме олакшати прилазе  до свих установа које се налазе у овом делу нашег града.