ОПШТИНА АПАТИН УЧЕСТВОВАЛА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ ДАНИ ПОРОДИЦЕ У ПЕРЛЕЗУ

09.09.2024.

Општина Апатин је традиционално узела активно учешће у обележавању Дана породице у Перлезу, догађају који окупља представнике локалних заједница како би промовисали породичне вредности и заједништво.

Овогодишњу делегацију из Апатина предводио је заменик председнице општине, Радован Ђукић, који је истакао важност очувања породичних веза у савременом друштву. „Породица је стуб сваке заједнице, и овакви догађаји нас подсећају на значај међусобне подршке, разумевања и љубави унутар наших породица. Драго ми је што општина Апатин и ове године активно учествује у овом важном догађају,“ рекао је Ђукић.

Он је додао да је важно да локалне самоуправе наставе да улажу у пројекте и активности које подржавају породице, јер тиме јачају и саме заједнице.

Ми смо наследили и наставили са праксом да свако прворођено и другорођено дете добије једнократно 500 еура. Апатин је од пре пар година богатији за прве јаслице, док су предшколске установе у Пригревици, Сонти и Свилојеву потпуно реновиране. У години за нама смо наставили са улагањем у образовање и велика средства инвестирали у основне школе у Апатину и Свилојеву. Поред свега овога, наши најмлађи суграђани су добили 4 нова игралишта, док смо  велики број истих и реновирали. Такође, тренутно су у току пријаве на конкурс за стипендирање средњошколаца, као и за доделу смештаја у Дому ученика, чиме желимо да додатно подржимо најбоље ученике у нашим средњим школама, поручио је Ђукић.