ОДРЖАНО ЖРЕБАЊЕ ЕКИПА ЗА 9. ЛИЧКУ ОЛИМПИЈАДУ

28.06.2018.

У Плавој сали СО Апатин, у присуству представника Завичајног удружења Личана ,,Никола Тесла'' из Апатина, представника судија, екипа учесница и медија, одржано је жребање за предстојећу 9. Личку олимпијаду.

Подсећања ради, ова традиционална манифестација одржава се у суботу, 30. јуна, на теренима Бање Јунаковић. Пријављивање екипа ће се вршити у периоду од 8 до 10 сати, док ће надметање делија у старим личким дисциплинама почети у 10 сати.

Од Драгана Опале, испред ЗУЛ ,,Никола Тесла'', као организатора, сазнали смо да је ове године пријављено 16 изузетно добрих екипа. Екипа ,,Српски соко'' из Невесиња ове се године поново враћа на такмичење, а витезови из Босанског Петровца и Бања Луке, као велики ривали, унапред најављују жестоку борбу. До сад непобеђени Џими Комерц из Пригревице покушаће одбранити титулу, а ове године се пријавила и нова екипа из Требиња, за коју кажу да је одлична. Лички соколови из Апатина на претходним Олимпијадама су се борили као лавови и, како кажу, спремнији су него икад. Ево које ће се све екипе надметати на 9. Личкој олимпијади:

  1. Друштво српских домаћина, Београд
  2. Завичајни клуб Личана ,,Срб'', Београд
  3. Ћиро личка калдрма-Дрвар, Београд
  4. Џими Комерц 1, Пригревица
  5. Српски соко, Невесиње
  6. Лички мајкани, Колут
  7. Пркошки витезови, Босански Петровац
  8. Крајишки витезови, Бања Лука
  9. Лички соколови, Апатин
  10. Удружење Госпићана ,,Никола Тесла'', Београд
  11. Горски вуци, Уб
  12. СЗР Метал, Суботица
  13. Балбоа Стронг тим, Бачки Грачац
  14. Џими Комерц 2, Пригревица
  15. ,,Требиње'', Требиње
  16. Стефан и див, Ужице

На жребању у Плавој сали најпре су се извлачиле екипе за појединачне дисциплине, а потом и парови за вучење куке, претезање руке, надвлачење конопа... Четири првопласиране екипе из претходне године, по правилу се не могу састати до четвртфинала. Жребање је протекло коректно, без примедби, у духу спортског фер плеја.

Извор: www.025info.rs