ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА СО АПАТИН: ДОДЕЉЕНЕ НАГРАДЕ „24. ОКТОБАР“ ЗА 2024. ГОДИНУ

23.10.2024.

Данас је у великој сали Скупштине општине Апатин одржана трећа седница СО Апатин, којом је председавао Милан Шкрбић. На седници је усвојен предлог Одлуке о додели награде „24. октобар“ општине Апатин за 2024. годину, која се традиционално додељује за изузетна достигнућа у различитим областима.

Ове године, награда је припала следећим добитницима:

  • Биљана Мандић из Апатина, за нарочито достигнуће у области образовања. Професор педагогије са 38 година искуства, Биљана је значајно допринела развоју Предшколске установе „Пчелица“ и унапређењу васпитно-образовног рада, а посебно се истакла у области инклузивног образовања.
  • Др Јаков Зец из Сонте, за нарочито достигнуће у области хуманитарног рада. Као специјалиста радиологије, др Зец је свој радни век посветио спашавању живота и стручном раду у Дому здравља Апатин, где је био познат по прецизној дијагностици и посвећености пацијентима.
  • Маринко Дубајић из Апатина, за нарочито достигнуће у области хуманитарног рада. Маринко је учествовао у добровољним акцијама давања крви, те је до сада крв дао 99 пута, чиме је својим хуманим делима спасао бројне животе и оставио дубок траг у заједници.
  •  

Свечана додела награда ће бити организована на свечаној седници Скупштине општине Апатин, поводом обележавања Дана општине, 24. октобра. Награда укључује Повељу општине Апатин и новчани износ од 60.000 динара, који ће бити уручени добитницима.

Ова признања истичу значај посвећености и несебичног рада, који доприносе развоју локалне заједнице и унапређењу квалитета живота грађана Апатина.