ОДРЖАНА ПЕТА СЕДНИЦА СО АПАТИН

10.12.2020.

Како би се испоштовале све прописане мере, те да седници могу присуствовати поред одборника, известиоци и новинари, иста је одржана у великој сали Културног центра.

Седница је започела разматрањем извештаја Мандатно-имунитетске комисије, те је увојен предлог Решења о престанку мандата одборника Aлександра Смиљанића, након чега је верификован мандат одборника Милорада Мрђе.

Уследило је усвајање одлуке о другим изменама и допунама Одлуке о буџету општине Апатин за текућу годину, као и усвајање извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Апатин за 2020. годину, са извештајем о извршењу средстава самодоприноса, за период јануар –  септембар исте године.

Наставак седнице обележила су усвајања извештаја о извршењу годишњег програма пословања Јавног предузећа за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Апатин, са финансијским извештајем за 2019. годину и извештајем овлашћеног ревизора, те прве измене годишњег програма поменутог предузећа за текућу годину.

Седмом и осмом тачком, усвојен је оперативни план зимске службе општине Апатин на јавним путевима у општини Апатин за 2020/21 годину, као и решења о образовању Штаба зимске службе Општине Апатин за исту календарску годину.

У наредне две тачке, усвојен је годишњи извештаја о раду Центра за социјални рад и Установе за стручно оспособљавање одраслих Апатин за 2019. годину, Финансијски извештаји за 2019. годину и Програма рада за 2020. годину, као и финансијски планови за 2020. годину.

Сам крај седнице обележиле су кадровске измене. Прво на позицији в.д. директора Установе за стручно оспособљавање одраслих, затим школском одбору Техничке школе са домом ученика Апатин, председника Скупштине и заступника члана Скупштине друштва са ограниченом одговорношћу за управљање Слободном зоном „Апатин“ у Апатину, те на самом крају и председника Управног одбора Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“ Апатин.