ОДРЖАНА 27. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АПАТИН

29.09.2017.

На почетку, усвојен је записника са 26.редовне, као и 6. и 7. ванредне седнице Општинског већа општине Апатин.

У другој тачки на предлог надлежног министарства утврђен је предлог одлуке о максималном броју запослених на неодређено време за сваки организациони облик у општини Апатин за 2017. годину. Предлог је да се смањи број запослених за 15 радника  и то 11 у општинској управи, 3 у ЈКП „Наш дом“ и један у „Марини“. Већ у следећој тачки разматран је кадровски  план општинске управе и правобранилаштва општине Апатин за 2017. годину који је потребно ускладити са буџетом, а наредном тачком утврђен је предлог одлуке о другим изменама и допунама одлуке о буџету општине Апатин за 2017. годину.

Усвајањем пете тачке утврђен је предлог решења о преносу земљишта, без накнаде са општине Апатин на Републику Србију-лучко подручје. По закону лучка подручја морају бити у власништву државе како би се даље ушло у процедуру тражења оператера.

 Усвајањем предлога одлуке о одобравању поступка давања у закуп пословних просторија – апотеке у Апатину, Сонти, Пригревици, Свилојеву и Купусини настављен је поступак којим ће апотеке прећи у приватно власништво.

Седмом тачком усвојен је предлог закључка о прихватању писмо намера Поповић Милана у погледу његове намере улагања у инвестицију изградње рибњака. Жеља је проширење капацитета на локације на којима се тренутно налазе пашњаци. Општинско Веће је дало начелну сагласност, а даље одлуке у процесу ће доносити надлежне установе.

Како би се комунално могло опремити 19 парцела, усвојена је осма тачка предлог закључка о издавању грађевинске дозволе без обзира на непостојећу комуналну инфраструктуру лицима која су закључила уговор о куповини грађевинских парцела у урбанистичком блоку 83. у Апатину.

Следећом тачком утврђен је предлога одлуке о изменама одлуке о спровођењу комасације у катастарској општини Сонта. Измене се тичу техничких грешака у самом тексту, а потребно их је изменити како би документација била исправна.

Десетом тачком је утврђен предлог одлуке o измени и допуни одлуке о правобранилаштву општине Апатин како би се посао правобраниоца могао обављати и у одсуству општинског правобраниоца. Од три предлога решења, усвојено је да се именује трочлана комисија која ће обављати послове правобранилаштва у одсуству јавног правобраниоца. Наредном тачком је усвојено да председник комисије буде Ника Петровић, а преостала два члана Драган Растовић и Недељко Вученовић.

Дванаеста тачка је била предлог одлуке о висини накнаде штете оштећеним лицима настале услед напада напуштених животиња, ради мирног решавања спора. Поднето је од претходне седнице 17 захтева и 2 приговора. 11 оштећених је прихватило вансудско решавање насталог проблема, док ће њих 8 ући у судски спор.

Тринаестом тачком разматране су измена Годишњег програма пословања   Јавног комуналног предузећа „Наш дом“ Апатин за 2017 годину, као и првих измена Посебног програма за коришћење средстава из субвенција за 2017. годину, а у следећој тачки разматрано је исто и за јавно предузеће за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Апатин.

У претпоследњој тачки разматран је извештаја о реализацији годишњег плана рада Предшколске установе „Пчелица“ Апатин за радну 2016/2017 годину, као и на план рада за школску 2017/2018 годину. Извештаји сва три јавна предузећа су једногласно усвојени од стране чланова општинског Већа.

У последњој тачки усвојен је предлог решења о одобравању средстава из текуће буџетске резерве како би се надокнадили трошкови превоза које су имале девојчице  КУД-а  „Мажорет“ из Сонте до Словеније, одакле су се вратиле са златном медаљом на тамо одржаном европском првенству.