Одржана 22. седница Општинског већа општине Апатин

05.06.2017.

Након усвајањa записника са 21. седнице Општинског већа општине Апатин, у другој тачки је усвојен предлога одлуке о изменама и допунама Пословника Скупштине општине Апатин који се тиче увођења електронског софтвер система. Чланови већа, као и одборници скупштине ће добити на коришћење таблет уређаје преко којих ће се убудуће добијати позиви за седнице, као и материал и преко којих ће моћи слати амандмане уколико их имају.

Трећом тачком утврђен је предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Апатин за 2016.годину, а већ у наредној тачки и извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности за период 1. јануар – 31. март 2017. године из програма пословања јавних предузећа чији је оснивач општина Апатин.

У петој и шестој тачки усвојен је извештај о реализацији годишњег програма пословања ЈКП „Наш дом“ Апатин и ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ Апатин за 2016. годину са Извештајем овлашћеног ревизора.

Седмом тачком усвојена је првa измена годишњег програма пословања за 2017. годину ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“ са посебним програмом коришћења субвенција. Изменом се не мењају приходи и расходи, већ само структура. У следећој тачки у истом предузећу усвојен је правилник о раду који је усклађен са законом.

У деветој тачки, усвојен је предлог измена и допуна Статута предшколске установе „Пчелица“ Апатин који се тиче увођења двојезичких група у селима.

Наредном тачком усвојен је предлог Одлуке о изменама Статута Дома здравља Апатин у делу да директор ове установе може бити и доктор медицине са најмање пет година стажа.

Једанаестом тачком усвојен је III Правилник о измени и допуни Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији послова и радних задатака Центра за социјални рад Апатин.

Дванаестом тачком усвојен је предлог закључка о усвајању Програма располагања грађевинског земљишта у јавној својини на територији општине Апатин за 2017. годину. У питању су земљишта на територији Пригревице и Апатина, а почетне цене по закону утврђује управа прихода.

У следећој тачки, усвојен је предлог Закључка о прихватању приговора Апатинског тржног центра Апатин у стечају у вези пројекта препарцелације. У циљу легализације дела АТЦ преко пута маркета Идеа, неопходно је прво урадити препарцелизaцију тог дела објекта.

У четрнаестој тачки је усвојен предлог Закључка о одбијању приговора Максимовић Недељка и Раде у вези градње складишта на парцели бр. 4981/2 к.о. Апатин

Усвајањем предлога Одлуке о одобравању Плана одбране општине Апатин завршена је петнаеста тачка. План је одобрило и министарство одбране.

У шеснаестој и седамнаестоj тачки усвојен је прво предлог Одлуке о избору кандидата за попуњавање положаја – начелника општинске управе општине Апатин, а затим и предлог Решења о постављaњу Недељка Вученовића за начелника Општинске управе општине Апатин.

Претпоследњом тачком је усвојен предлог Решења о именовању организационог одбора 8 Личке олимпијаде. Одбор ће имати 10 чланова.

У последњој тачки разно, нико се није јавио за реч.