Одржана 21. седница Општинског већа општине Апатин

23.05.2017.

Након усвајања записника са претходне седнице, прешло се на другу тачку. У њој је директор ЈП за управљање путевима Милан Павковић информисао присутне о томе шта је све до сада урађено у процесу изградње складишта за биомасу у првој фази, а шта је у плану да се уради у другој фази.

У трећој тачки су чланови Већа информисани о почетној висини закупа за комплексе биомасе у Пригревици. Већ у четвртој тачки усвојен је предлог текста огласа за давање у закуп комплекса складишта биомасе у Пригревици. Текст је обавезујући у смислу да онај ко узме у закуп је дужан да инвестира у радове у другој фази изградње складишта.

Петом тачком усвојен је предлог решења о утврђивању почетне висине цене парцеле 4683 к.о. Пригревица. Процену саме цене вршила је, по Закону, Управа прихода. У следећој тачки је усвојено Решење о расписивању јавног Огласа за отуђење парцеле из претходне тачке. Текст огласа је обавезујући у смислу да ће неиспуњење обавеза из њега имати за последицу раскидање уговора.

У седмој тачки дневног реда усвојен је предлог одлуке о покретању поступка отуђења непокретности у Пригревици, српској Православној црквеној општини Апатин, ради изградње цркве.