Одржана 18. седница општинског већа општине Апатин

24.03.2017.

Седница је започета усвајањем записника са 17. и 2. ванредне седнице општинског Већа Општине Апатин.

У другој тачки дневног реда, утврђен је предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о одређивању локалних путева и начину управљања, изградње, реконструкције, одржавања и коришћења некатегорисаних путева у општој употреби на територији Општине Апатин. Известилац по овој тачки дневног реда испред одељења за инспекцијске послове је био саобраћајни инжењер Никола Балаћ који је ближе објаснио саму одлуку. Постојећа одлука из 1982. године усклађена је са садашњим прописима, а неке од промена огледају се у промени назива појединих улица, терминологија у погледу да се израз „ локални“ мења у „општински“ као и друге измене и допуне. Промене су урађене ради даљег одобравања средстава.

Трећа тачка дневног реда је била предлог одлуке о приступању општине Апатин реализацији пројекта замене азбестцементних цеви на дистрибуционој мрежи водовода Апатин за делове комплекса 4 и 5. Известилац по овој тачки дневног реда је био руководилац одељења за привреду и финансије др Славољуб Штрбо који је објаснио да је за потребе конкурса који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство за суфинансирање, изградњу и реконструкцију водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације за 2017. годину, потребна реконструкција дела водоводне мреже.

Четврта тачка дневног реда је била предлог одлуке о приступању реализацији пројекта реконструкција црпне станице 2-хидротехничких и електроинсталација са пумпама у улици Станка Опсенице у Апатину. Известилац по овој тачки дневног реда је била в.д. директорива ЈКП Наш дом Сања Бачић која је објаснила да је потребна реконструкција црпних станица услед стања у којем се налазе, а да ће се потребна средства у износу од 4.969.000,00 динара тражити од Покрајинског секретаријата путем Конкурса.

По свим тачкама дневног реда, чланови већа су били једногласни.