ОДРЖАНА 15. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ АПАТИН

31.08.2017.

На првој седници на којој су одборници материјал добили у електронској форми, присуствовало је 24 одборника који су усвојили свих 23 тачке дневног реда.

У првој тачки је усвојен Извештај о извршењу буџета општине Апатин за прву половину 2017. године, након чега је усвојен и Проограм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Апатин за 2017. годину.

У наредним тачкама је разматран Програм и усвојен предлог Одлуке о спровођењу комасације катастарске општине  Сонта, а усвојен је и предлог Одлуке о изменама Одлуке о заштити пољопривредног земљишта, усева и засада пољских путева и канала од пољске штете и организовању пољочуварске службе на подручју општине Апатин.

У наставку седнице, усвојен је предлог о именовању директора Д.О.О. за управљање Слободном зоном АПАТИН, Апатин, усвојене су измене у Општинској изборној комисији, комисији за спровођење комасације катастарске општине Купусина, комисији за спровођење поступка јавног надметања за давање у закуп пољопривредног земљишта у  државној својини, такође су усвојене кадровске измене у Савету за буџет и финансије, Управном одбору општинског Културног центра, надзорном одбору Центра за социјални рад, комисије за спровођење конкурса за избор директора јавних предузећа у општини Апатин, школском одбору Техничке школе са домом ученика Апатин и школском одбору гимназије „Никола Тесла“ Апатин.