Одржана 13. седница Скупштине Општине Апатин

12.04.2017.

На седници скупштине општине, данас је разматрано, 32 тачке дневног реда, и су усвојене без примедби и дискусија. Усвојен је једногласно Извештај Државне Ревизорске Институције о правилностима пословања општине Апатин за 2015. годину на који је било 100 примедби. На седници је усвојен и први ребаланс буџета за 2017.годину за којије речено да је увећан за 47 милиона динара, односно за 998 милиона на милИајрду и 90 милиона динара. Како је констатовано од увећања је дошло највише из три разлога. Први, је преузимање дела комуналних послова од месних заједница до Јавног комуналног предузећа “Наш дом”, други је прилив од Републике који је пренешен из прошле у ову годину у износу од 52 милиона и трећи су средства по основу конкурса 47 милиона динара.

На седнци је представљен план заштите животне средине за које је планирано пет милиона динара. Од закупа пољопривредног земљишта је планирано нешто више од 81 милиона динара. У тачки о руководећим људима општине држећи се закона од сада је предвиђено место заменика секретара општине. Такође одборници су прихватили измену о максималном броју запослених на неодређено време за све организационе облике у општини 298 с тим да је то мањи број од дозвољеног законом да се изврши измена и повећава се један извршилац у Слободној зони и Пчелици.

Одборници су извештени о референдуму у Ромском насељу поводом оснивања Месне заједнице на којем је 796 било”за” и свега “24” против. У извештају са седнице издвајамо још да је су одборници прихватили предлог Предшколске установе “Пчелица” да цене вртића остану исте као 2015. и 2016.године. На седници су разрешени поједини чланови школских и управних одбора а именовани други. Такође, због оставки правника Милана Марковића и Марка Ђумића, именовани нови чланови Комисије за спровођење комасације земљишта у Купусини, Владимир Симин и Стефан Давидовић. Прихваћени су и извештаји јавних предузећа, установа, месних заједница.