ОД СУТРА УПИС У БЕСПЛАТНУ ШКОЛУ ПЛИВАЊА, ДО САДА ПРЕКО 1200 ДЕЦЕ ПРОШЛО ОБУКУ

14.06.2023.

Спортски савез општине Апатин уз подршку локалне самоуправе и Специјалне болнице за рехабилитацију Јунаковић, шесту годину заредом организује бесплатну школу пливања за најмлађе суграђане. Као и у претходних 5 година, улаз на базене Бање Јунаковић и превоз деце биће бесплатан, а о самом значају школе пливања данас је говорио Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин.

“Одлична прилика за нашу децу, као и њихове родитеље, да се кроз обуку ослободе страха и науче како најбезбедније да проводе веме и у води, а и поред воде. Предност у школи пливања имају непливачи, односно узрасти од првог до четвртог разреда. Кроз обуке које годинама организујемо, желимо да као град на реци, имамо генерације и генерације добро обучених пливача”, поручио је Ђукић.

Секретар спортског савеза општине Апатин Радомир Радујко се захвалио на подршци локалној самуправи, као и директорици Специјалне болнице Јунаковић Драгани Мрђенов на разумевању и подршци свих ових година, где је остварен заједнички успех и преко 1200 деце научило да плива.

“Обука ће ићи у три смене, требало би да крене од 28.06. у зависности од временских услова. Прве две смене биће деца из Апатина, док ћемо трећом сменом обухватити децу са села апатинске општине. Обуку ће и ове године спроводити пет инструктора пливања и четири асистента, који имају лиценце за обављање оваквих активности, а што је још важније вишегодишње искуство рада са децом. Пријаве за школу пливања крећу од сутра, када ће школе добити флајере на којима имају бројеве телефона за пријаве”, рекао је Радомир Радујко.