ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ, НАГРАДА 24. ОКТОБАР ДОДЕЉЕНА ЛУКИЋУ, МАЈСТОРОВИЋУ И ШАШИЋУ

24.10.2022.

Бројне делегације и гости са обе стране Дунава и Дрине, данас су се на позив општине Апатин  и општинског одбора Субнора окупили на платоу испред Општинског културног центра како би обележили Дан ослобођења општине Апатин.

Након полагања цвећа и венаца на спомен обележја хероја и ослободилаца, делегације су се упутиле у Дом културе где је уз уметнички програм уприличена свечана академија у склопу које је уручена награда 24. октобар за највећи допринос у области хуманитарног рада Ђури Шашићу, Срђану Мајсторовићу и Саши Лукићу, тројици наших суграђана који су угрожавајући своје, спасили 3 живота од утапања у Дунаву 22. јула ове године.

Присутне је на почетку свечане академије поздравила председница општине Апатин Дубравка Кораћ, док се након краћег уметничког дела програма публици у сали обратио и председник општинског одгора Субнор-а Стево Драча.

Традиционалне српске песме чуле су се и у наставку програма, а изводили су их вокално Јасна Васиљевић Милановић коју је на хармоници пратио Бошко Перић.