МУЗИКА, ПЛЕС И ИЗБОР НАЈЛЕПШЕ ДЕВОЈКЕ У РОМСКОЈ НОЋИ КОЈА ТРАЈЕ

16.08.2024.
Да су велики домаћини и људи отвореног срца за све госте, апатински Роми су показали још једном у свом Насељу. Ромска ноћ и овога пута била је спектакуларна. Улице пуне људи, куће са отвореним капијама и двориштима из којих се чују музика и смех, те попуњено место главног програма и бина са које се поред песме чују звуци босоноге деце како плешу. Да чуло вида добије потпун угођај, организатори су се побринули избором за најлепшу Ромкињу.
 
Програм је почео нешто после 19 часова традиционалном игром и музиком, где су се смењивале генерације млађих и старијих плесача. Шарене хаљине код девојака, те шешири и одела код момака, на моменте су учиниле да се вратимо у нека давна времена. Плес и музику су дефилеом на моменте прекидале прелепих 12 Ромкиња, док у једном моменту нису и оне заплесале. Од њих 12, требало је изабрати најлепшу, а жири су представљали гости из Националног савета Рома, на челу са покрајинском посланицом Јеленом Јовановић, која је поред секретарке МЗ Насеље Данијеле Игнац, пожелела добру забаву свима.
 
Ромску ноћ је отворила председница општине Апатин Дубравка Кораћ речима да овај догађај није само прилика да уживамо у музици, плесу и обичајима, већ и да изразимо нашу подршку и поштовање према ромској заједници.
 
„Ромска ноћ нас подсећа на важност културне разноликости и заједништва. У нашем друштву, разумевање и прихватање различитости чине нас јачима и богатијима. Позивам све да се укључе, да се упознају са обичајима и вредностима ромске културе и да допринесу стварању заједнице у којој сви могу да се осећају добродошло и поштовано.
 
Хвала свима који су се потрудили да ова манифестација буде успешна и незаборавна. Уживајмо у вечерашњем програму и нека нас све заједно подсети на лепоту наше заједнице и снагу коју пружа културна разноврсност.
 
Хвала вам и уживајте у Ромској ноћи!“, поручила је Дубравка Кораћ.
 
Публику својом песмом забавља Гаги бенд, а весеље по обичају траје до јутра, те кад вам кажу да на Ромску ноћ не можете да закасните, верујте да говоре истину.