МУШКА ПЕВАЧКА ГРУПА “ОРОЗ” ИЗ АПАТИНА ОСВОЈИЛА ПРЕСТИЖНЕ НАГРАДЕ НА ФЕСТИВАЛУ “КРАЈИШКИ БИСЕРИ”

15.10.2024.

Културно-уметничко друштво “Царза” из Апатина учествовало је на фестивалу под називом “Крајишки бисери,” који промовише изворне песме и традиционално певање Срба Крајишника, одржаном у Пландишту.

Фестивал “Крајишки бисери” имао је такмичарски карактер, а мушка певачка група “Царза” освојила је две значајне награде на 22. издању ове престижне манифестације, чији је циљ очување, неговање и промоција крајишког изворног певања. На такмичењу су учествовале најбоље певачке групе из Србије и региона.

Мушка певачка група “Ороз,” која делује у оквиру КУД-а “Царза,” освојила је прво место у конкуренцији мушких певачких група и титулу свеукупног победника фестивала. Овај успех представља не само тријумф момака из “Ороза,” већ и свих чланова КУД-а “Царза,” који од 2018. године вредно ради на очувању традиције.

Чланови ове певачке групе данас су били гости заменика председнице општине Апатин, Радована Ђукића, који је истакао да је ово велики успех за читаву општину, те нагласио важност очувања културног наслеђа.

„Успех певачке групе “Ороз” на овом престижном фестивалу је изузетно значајан не само за њих, већ и за нашу општину. Поносни смо на чланове КУД-а “Царза” који достојно представљају наш град и вредно раде на очувању наше културне баштине. Општина Апатин ће и убудуће подржавати овакве групе и појединце који својим трудом и посвећеношћу постижу запажене резултате на важним такмичењима,“ рекао је Ђукић.