МИНИСТАР НЕДИМОВИЋ И ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР БОЖИЋ У ПОСЕТИ ПГ ТУМБАС У КУПУСИНИ

28.02.2022.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић и покрајински секретар из исте области Чедомир Божић, посетили су данас пољопривредно газдинство Тумбас у Купусини где су са домаћинима и представницима локалне самоуправе разговарали о актуелним темама у области пољопривреде.

Покрајински секретар Чедомир Божић се захвалио домаћинима на гостопримству рекавши да је посећивао раније села апатинске општине, али и да је први пут у Купусини.

Оно што ми је драго је што сам данас у разговору са власником газдинства сазнао да је његов син прошле године учествовао на конкурсу за младе где је добио средства у висини од 800 хиљада којима је купио прскалицу, као и да су учествовали на недавном конкурсу које је расписао покрајински секретаријат за пољопривреду, рекао је Чедомир Божић

Од покрајинског секретара за пољопривреду смо сазнали и да су средства за ову годину значајно већа у односу на претходну када су у питању пољопривредна газдинства, а нагласио је и да је јако добра сарадња са локалном самоуправом која редовно прати и одазива се на све расписане конкурсе.

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ се захвалила министру и покрајинском секретару на посети, а посебно јер су дочекани у Купусини.

Купусина је изузетан пример где имамо сјајне домаћине који се баве пољопривредом, где газдинства живе и за пољопривреду и од пољопривреде, рекла је Дубравка Кораћ додавши за ово апатинско село и да је посебно по томе што је у њему комасација у потпуности завршена.

Председница се захвалила и покрајинском секретаријату на подршци у многобројни пројектима на којима је наша општина учествовала.

Пре свега ту је комасација која је завршена у Купусини, а где смо имали континуирану подршку, али и пројектима које планирамо за ову годину. То је трећа фаза реконструкције наше фабрике воде, чиме ћемо завршити један циклус где би грађани били мирни наредних 10-15 година да знају да пију добру и исправну воду. Такође, идеја је да се уреде атарски путеви и да урадимо пројектну документацију за канализацију у Пригревици, закључила је Дубравка Кораћ.

Своје задовољство данашњом посетом није крио ни власник газдинства Атила Тумбас, који је како сам каже газдинство наследио од свог деде и оца.

Драго нам је да смо имали прилику да разговарамо данас са нашим гостима о  проблемима са којим се сусрећемо, али и могућностима која нуде министарство, покрајински секретаријат и локална самоуправа. Бавимо се ратарством, производимо зачинску паприку и црни лук и у мањој мери лековито биље и воћарство, рекао је Атила Тумбас.