МАТУРАНТИ ИГРАЛИ УЗ ШТРАУСА И УЖИЧКО КОЛО

22.05.2024.

Матуранти апатинских средњих школа: Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” и Техничке школе са Домом ученика, учествовали су данас у традиционалној манифестацији “Матурантска парада”.

Том приликом апатински матуранти су одиграти кадрил, уз Штраусову оперету "Слепи миш" и тако се прикључити својим вршњацима из других градова и општина.

Плесне кораке матуранти су вежбали у својим школама уз помоћ координатора, а општина Апатин као организатор овог догађаја пружила је логистичку подршку у организацији као и набавку опреме.

Матуранте је поздравила Милка Никшић, помоћница председнице општине Апатин за образовање и омладинску политику, те им поручила да су на крају једног лепог периода живота, али и нагласила да су пред њима многе битне одлуке.

"У име општине Апатин и у своје лично име поздрављам  све присутне. Сматрам, да је веома важно поштовати традицију, а матурантска парада то полако али сигурно постаје. Као и претходних година општина Апатин је ту да подржи ову манифестацију и тиме испрати још једну генерацију матураната. Драги млади људи, желимо вам пуно среће и светлу будућност. Уживајте у моментима који предстоје, а општина Апатин је ту да вам пружи подршку", поручила је Милка Никшић.