Мариана Чегар Лукић и Чедомир Милојевић најбољи спортисти у 2016. години

03.02.2017.

Спортски савез Апатина свечано је уручио признања најуспешнијим спортистима и спортским колективима у 2016. години.

По оцени стручног жирија, спортискиња године је атлетичарка Мариана Чегар-Лукић, а спортиста године рукометаш Чедомир Милојевић.

У категорији за најбољег младог спортисту и спортискињу године додељена су по два признања у зенској и једно у мушкој конкуренцији, код спортиста најбољи млади спортиста за 2016. годину је Немања Балаћ из Куглашког клуба Апатин док су код спортисткиња награђене Сања Малеш из Одбојкашког Клуба Апатин и Марина Гајчин чланица Шах клуба Пригревица.

За најбољег стручњака у спорту проглашен је секретар општинског фудбалског савеза Апатин, Миодраг Дрљача. Најбољи спортски колектив на радничко спортским играма је Апатинска пивара из Апатина.

За најбољи спортски колектив у 2016. години проглашен је Фудбалски клуб Братство из Пригревице, а најбоља спортска манифестација је “Apatin Street volley 2016″ у организацији Одбојкашког клуба Апатин.

Уручено је и 9 уговора о спортским стипендијама за спортисте који су испунили норму у претходној 2016. годину а то су : Наташа Савић (ЖКК Апатин), Мариана Чегар Лукић (АК Апатин), Сања Малеш (ОК Апатин), Марина Гајчин (ШК Пригревица), Андреј Њари (КК Апатин), Марко Дивјак (РК Апатин), Раде Рађеновић (РК Апатин), Немања Балаћ (КК Апатин) и специјална награда за резултате остварене у боксу, државном прваку Стефану Дукићу (БК Апатин).

Церемонији проглашења присуствовали су освајач златне олимпијске медаље у рвању Давор Шефанек, бивши селектор ДАВИС Цуп репрезентације Србије Богдан Обрадовић, Драган Вујковић легенда српског бокса, чланови општинске управе као и велики број грађана и поштоваоца спорта.