ЈОШ ЈЕДАН НОВИ АУТО СМЕЋАР ЗА ЈКП ,,НАШ ДОМ''

27.06.2018.

Кључеве новог „Даф“-а, вредног 12 милиона динара, директору ЈКП "Наш Дом" Недељку Брачики, уручио је Председник општине Апатин Милан Шкрбић који је истакао да општина наставља са улагањем у ЈКП. Према његовим речима обим посла у овом предузећу драстично је повећан након преузимања обавеза одношења смећа у насељеним местима.

 

 

– Ево нас опет на истом месту, истим поводом у веома кратком временском периоду. Разлог је уручење кључева још једног новог возила које ће побољшати квалитет услуга које ово предузеће пружа грађанима општине Апатин, рекао је Шкрбић. Он је изјавио да је набавка камиона финасирана средставима комуналног предузећа као и то да ће постојећа два Мерцедесова камиона за одвожење отпада бити упућени на ремонт, након чега ће и они бити у функцији и спремни да обезбеде квалитетну услугу одвожења отпада.

 

 

Ово је други специјализовани камион за одношење кабастог отпада који је ове године стигао у Јавно комунално предузеће “Наш Дом” из Апатина. Први идентичан камион вердности 12 милона динара је стигао у јануару, возило "Ивеко" са корпом за висинске радове вредно 7,5 милиона динара у фебруару, месец дана касније купљен је нови трактор са одговарајућим ротационим косачицама а према најавама у ово предузеће ускоро стиже и цистерна за одвоз фекалног отпада.

 

 

Недељко Брачика, директор Јавно комуналног предузећа Наш Дом је на примопредаји кључева новог камиона рекао да ће се са овим возилом модернизовати већ дотрајали возни парк у ЈКП и побољшати услуга које ово предузеће пружа грађанима општине Апатин.

 

-Возило је идентично оном које је стигло у јануару. Запремине је 16 кубних метара, има уграђену вагу за мерење, сензоре и камере. Реч је квалитетном камиону призвођача „Даф“, а надградњу је извршило предузеће Ресор из Гаџиног Хана, каже Брачика.

Пема његовим речима куповина возила је финасирана кредитом Комерцијалне банке у износу од 12. 270.000,00 динара, а у овом предузећу до краја године планирају набавку једне аутоцистерне и неколико сервисних возила за које ће ускоро бити расписана набавка.

Извор: Радио Дунав