ЕДУКАТИВНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА АПАТИНСКЕ СРЕДЊОШКОЛЦЕ НА ТЕМУ БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

08.05.2018.

У Организацији Општинског Савета за координацију безбедности саобраћаја на путевима општине Апатин, Савез параплегичара и квадриплегичара Србије је одржао предавање "Још увек возим" који је била намењена свим ученицима завршних разреда Техничке школе са домом ученика Aпатин, Гимназије "Никола Тесла" Апатину и Средња Грађевинска и дрвопреређивачка стручна школа у Апатину.

Предавања су  одржана 07.05.2018. у 11 часова у Техничкој школи и у 13 часова у просторијама Гимназије "Никола Тесла" Апатину и Средње Грађевинске и дрвопреређивачке стручне школе у Апатину.

Циљ предавања је био да се младима укаже на проблеме и последице саобраћајних незгода, од стране учесника саобраћајних незгода. Предавачи су биле особе са инвалидитетом (корисник инвалидских колица) који су стекли инвалидитет у саобраћајним незгодама. несрећи, а која су обучена од стране стручњака из Агенције за безбедност саобраћаја за овакав вид едукације.

Ово предавање је још једно у низу планираних, који се односе на превенцију саобраћајних незгода, а које је Савет за координацију безбедности саобраћаја општине Апатин организовао. До сада су ова предавања успешно одржавана и медијски пропраћена у 35 градова и општина Србије и први пут на територији Општине Апатин.