DODELJENE JOŠ DVE KUĆE NA SELIMA APATINSKE OPŠTINE

17.06.2024.

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je početkom godine konkurs za dodelu bespovratnih srestava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Republike Srbije za 2024. godinu. Za ovu namenu je predviđeno pola milijarde dinara, a rok za prijavljivanje je otvoren do utroška sredstava, najkasnije do 01.11. tekuće godine.

Pravo učešća na javnom konkursu za seoske kuće sa okućnicom imaju punoletni državljani Srbije, pojedinci, samohrani roditelji i parovi, mlađi od 45 godina.

Podnosilac prijave samostalno pronalazi kuću sa okućnicom i obraća se lokalnoj samoupravi na čijoj teritoriji se kuća nalazi, a i ove godine davaće se najviše 1,2 miliona dinara za kupovinu jedne kuće.

 Kompletna dokumentacija

Zamenik predsednice opštine Apatin Radovan Đukić u petak je u Ministarsvu za brigu o selu potpisao dva nova ugovora i na taj način omogućio da isto toliko porodica na teritoriji naše opštine dobije svoj krov nad glavom.

Đukić je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je sa ove dva, broj domaćinstava na selima opštine Apatin porastao za 72, koliko kuća je do sada dodeljeno kroz aktuelni program nadležnog ministarstva.

Ugovor za kupovinu kuće u Prigrevici u petak su potpisali Marija i Pero Kasap, dok je u Sonti kuću dobila Huanita Zablocki.