ДО ВИДОВДАНА ДОНОШЕЊЕ ПОВЛАСТИЦА ЗА ЛИЦА СА СТАТУСОМ БОРЦА СА ТЕРИТОРИЈЕ НАШЕ ОПШТИНЕ

12.05.2023.

У „Плавој“ сали општине Апатин председница наше општине Дубравка Кораћ са својим замеником Радованом Ђукићем одржала је састанак са представницима борачких удружења у циљу утврђивања повластица за лица са статусом борца са територије наше општине.

Након саслушаних предлога које су изнели испред борачких удружења Председник организације резервних војних старешина АП Војводине Жељко Обрадовић и председник удружења ратних војних инвалида Чедомир Растовић, начелно је одређено 12 мера из области здравства, социјалне заштите, комуналних услуга, као и рекреативних активности. На састанку који ће се одржати 22. маја, план је да се утврди прецизан предлог мера које би ишле на јавну расправу, а након тога и на скупштину.

„Велики број бораца се везује за нашу општину како од носиоца споменице и учесника из Другог светског рата, тако и до добровољаца и учесника из ратова који су се одвијали деведесетих година. То нам је показатељ колики осећај за патриотизам имају наши суграђани и надам се да ћемо успети на овај начин да покажемо да ценимо њихову пожртвованост, те да их нисмо заборавили. Мере које доносимо биће конкретне и јасне и тиме ће такође наша општина бити јединствена, те се надам да ће до Видовдана бити и озваничене“, поручила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.