БЛИЗУ 1000 ЉУДИ ЈЕ У НЕДЕЉУ ТРЧАЛО НАШИМ УЛИЦАМА

17.10.2022.

Празник спорта је фраза која се често користи, па је неретко зову и „излизаном“. А коју реч или фразу употребити за прелем јесењи дан који је дочекао атлетичаре из разних крајева Србије, али и окружења. Њих безмало 1000, од 7 до 77 што се каже, трчало је како из рекреације, тако и зарад такмичења и медаља. Спортски дух је у свима, желе да надмаше сами себе, па на крају ко год буде имао најбоље време, победиће.

Ако је остало питање да ли су баш сви такмичари надмашили себе, за организаторе дилеме нема. Они су испунили сва очекивања, па и преко тога. Стаза под конац, музика на бини, музика уз пут, шатори, освежења, волонтери, награде и пехари и наш прослављени атлетичар Горан Чегар као вођа на микрофону који буквално поименце поздравља сваког тркача који улази у циљ.

Председница наше општине Дубравка Кораћ је отворила 26. Дунавски полумаратон и пожелела свима да надмаше своје најбоље резултате, а трка је кренула у 11 часова. За нешто више од сат времена на подијуму ће почети да се смењују награђени по категоријама у тркама, а „јагода на шлагу“ целодневног догађаја, била је титула победника 26. Дунавског полумаратона нашем Ђури Борбељу.

ФОТОГРАФИЈЕ