БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА У ОРГАНИЗАЦИЈИ СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ АПАТИН

27.03.2018.

У великој Сали општине Апатин, данас је одржана конференција за медије на којој су секретар спортског савеза општине Апатин Слободан Бачић и професор спорта и физичког васпитања Радомир Радујко говорили о пројекту спортског савеза који ће се реализовати уз подршку општине Апатин.

Бесплатна школа пливања је пројекат који креће да се реализује од ове године, а како су средства ограничена, у првој години ће број полазника бити ограничен на 120. Грађани ће у наредном периоду бити информисани о термину поласка и начину пријава путем летака и плаката, а важно је напоменути да позив важи за непливаче узраста од првог до четвртог разреда основне школе. – рекао је Бачић.

Апатин је град на Дунаву, који поред тога има и Бању, те нам је циљ да се кроз пројекат бесплатне школе пливања у овој и наредним годинама што више деце постану пливачи. Ове године 120 деце ће бити подељено у две групе. Са децом ће радити квалификовани инструктори, а поред њих на децу ће мотрити и асистенти, јер је безбедност деце на првом месту. Сваки инструктор ће водити групу од 12 до 15 дечака и девојчица, а један час ће трајати сат времена након чега ће деца уз пратњу моћи да се играју и опусте још пола сата. – изјавио је Радујко.