АПАТИНСКИ МАТУРАНТИ ПОСЕТИЛИ ВОЈНУ АКАДЕМИЈУ

02.03.2023.

Општина Апатин је данас организовала посету за апатинске матуранте Војној академији у Београду. Делегацију наше општине коју је предводио заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић, дочекао је начелник војне академије пуковник ванр. проф. др Срђан Благојевић у друштву наших Апатинаца Горана Чегара и Александра Буквића. Ђаке апатинских средњих школа водили су директор гимназије и стручне школе „Никола Тесла“ Милан Дражић и професорка фитичког васпитања Драгана Узелац.

Домаћини су ђацима у целодневном дружењу представили војну академију кроз различита предавања и истакли значај академије у друштву. Матуранти су имали прилику у пратњи старешина да обиђу унутрашњост академије по секторима, као и да одиграју промотивне спортске утакмице са питомцима.

Циљ посете је био са једне стране промоција војне академије, а са друге и да матуранти који се препознају кроз униформу и овакав начин живота, након завршене средње школе похађају академију. Захвалио бих се овом приликом домаћинима на добродошлици, а посебно начелнику академије који је препознао значај наше посете и уручио нам захвалницу, поручио је Радован Ђукић.