АПАТИН У РИТМУ ЕВРОПЕ, ИЗАБРАНИ ТАКМИЧАРИ КОЈИ ЋЕ ПРЕДСТАВЉАТИ ОПШТИНУ АПАТИН НА ПРЕДСТОЈЕЋЕМ МУЗИЧКОМ ФЕСТИВАЛУ

30.01.2018.

Први пут након десет година, Апатин ће учестовати у такмичењу "Србија у ритму Европе", а које ће се ове године одржати у Нишу. Аудиција у Апатину одржана је данас у великој сали Дома културе. 
 
“Србија у ритму Европе” је највеће дечје музичко тамичење у земљи, намењено деци основног и средњошколског узраста, талентованој за певање и плес. Програм “Србија у ритму Европе” који ће у 2018. години, прославити један леп јубилеј, 10 година свог постојања, подржавају амбасаде Европе у Србији.
 
Одабрана деца имаће прилику да свој таленат за певање и плес, током вишемесечних припрема, унапреде уз помоћ професора продукције програма “Србија у ритму Европе”, као и да се на самом финалном такмичењу које ће бити одржано у јуну месецу 2018. године, у граду Нишу који је однео победу у сезони која је за нама, друже са вршњацима из целе Србије, који представљају своје општине и градове. 
 
Победник ће бити одабран комбинацијом гласова стручног жирија и гледаоца који гласају путем СМС-а, а само финале манифестације биће емитовано у директном преносу на телевизији са националном фреквенцијом (Прва Српска Телевизија – ПРВА ТВ). 

У великој конкуренцији, од око 30-так деце из апатинске општине, а која су се представила песмом и плесом, издвојиле су се Ена Ђорђевић, Зорана Мрђа, Сташа Вујовић и Бернадет Бујак. Ове четири изузетно талентоване девојчице у наредних неколико месеци ће вредно вежбати са стручним лицима из продукције програма ,,Србија у ритму Европе''. Пропозиције предвиђају да се учесници представе на једном од језика земаља чије амбасаде подржавају ово такмичење, те су у складу са тим Апатинке добиле Немачку као земљу коју ће представљати.
 
Игор Карадаревић, директор програма музичког такмичења ,,Србија у риму Европе'', истакао је како је презадовољан оним што је имао прилике чути и видети на аудицији у Апатину.

- Деца из Апатина изузетно су талентована. Било је тешко одабрати, али смо успели да се одлучимо. Одабрали смо две девојчице које ће певати и две које ће бити у кореографском делу. Мишљења сам да ће девојчице из Апатина имати изузетно запажен наступ из разлога што је њихова пема јако лепа, лагана, певљива и мека за уши, рекао је Карадаревић и додао да ће од 168 општина и градова у Републици Србији на манифестацији ,,Србија у ритму Европе'' учествовати свега 22 града и општине, а међу којима се нашао и Апатин.

Извор: www.025info.rs