АПАТИН 29. ЈУНА ОБЕЛЕЖАВА МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДУНАВА

20.06.2024.

Дан Дунава обележава се у 14 европских подунавских земаља потписница Међународне конвенције о заштити Дунава, како би се подигла свест за очување реке код што већег броја људи и како би се апеловало на рационалну употребу водних ресурса. Дан Дунава је први пут обележен 2004. године.


Прослава обухвата различите активности највише усмерене ка најмлађим суграђанима са којима се кроз мноштво спортских и ликовних такмичења, изложби, предавања у природи и осталих активности скреће пажња на значај очувања како Дунава тако и свих његових притока.


ЈП “Дунавска обала” као и претходних година, различитим активностима обележава овај битан дан, тако да смо за најмлађе учеснике припремили едукативно - забавни део, а за оне мало старије заједничку вожњу уз звуке тамбураша са Дунава.


18.00ч ДУНАВСКА ПИТАЛИЦА – квиз знања за децу
Просторије Удружења спортских риболоваца “Буцов”
Квиз намењен деци узраста од 7 до 10 година, едукативног и такмичарског карактера, са циљем проширења знања о великој реци поред које живимо.
Пријаве до петка, до 18ч, код Власте Миленковић на бр. телефона 060/ 66 00 252


19.00ч КАРНЕВАЛ БРОДОВА
Привезиште ЈП „Дунавска обала“ Апатин, заједничка вожња пловила, шарени карневал, отворен позив за све грађане да дођу и посматрају, прелеп спектакл на води
Бесплатна вожња бродићем Апатинка, уз пратњу тамбураша – број места ограничен, пријаве на 025/ 515 00 68


Након заједничке вожње дружење ће се наставити на платоу Марине, где ће за све учеснике бити постављено освежење, уз тамбурашки оркестар “Дунавски бисери” из Апатина.