9. ЛИЧКА ОЛИМПИЈАДА, НАЈМАСОВНИЈА ДО САДА

21.06.2018.

У великој сали општине Апатин одржана је конференција за медије поводом предстојеће,сада већ надалеко чувене, 9. "Личке олимпијаде", која ће се одржати у суботу, 30 јуна. на теренима Бање Јунаковић.

Медијима се обратио Милан Шкрбић, председник општине Апатин и председник Организационог одобора, и тим поводом изјавио да су припреме за овогодишњу "Личку олимпијаду" при крају и да је одрађена већина посла.

У свом излагању Шкрбић је присутне подсетио да је све почело 2002. године испод старог мотела код сплава "Чему журба", када је он са још пар познаника организовао манифестацију по угледу на чувене личке "Оке". Манифестација је током година мењала име, али сваке година била је јача и организованија, док је свој процват доживела девет година уназад када је постала општинска манифестација. У организацији Завичајног удружења Личана "Никола Тесла" и када је добила званично име "Личка олимпијада".

До сада се пријавило преко 20 екипа из Србије, Хрватске и Републике Српске, а како ствари стоје, овогодишња олимпијада имаће највећи број пријављених екипа.

Ове године по први пут имамо такмичаре из Невесиња, Требиња, Пријепоља, Прњавора и Приједора. Сваке године има све више екипа и то нам постаје велики изазов у организацији свега. - истакао је за медије Шкрбић.

Пријављени такмичари ће се за титулу победника надметати у девет дисциплина. Свакако најпопуларнија међу њима је надвлачење конопца, дисциплина за коју од ове године важе нова правила. Наиме, одлуком Организационог одбора одлучено је да учесници могу да се такмиче у спортској обуци по избору.

Утврђен је датум жребања екипа - 25. јун. Жреб ће традиционално бити диригован,односно прве четири екипе од прошле године не могу се састати пре полуфинала.

 

Извор: www.025info.rs