11 ЈАВНИХ УСТАНОВА ПРЕЛАЗИ НА ГАС, ШКОЛЕ ПРИОРИТЕТ

26.09.2024.

У току је реализација великог пројекта на територији општине Апатин, где 11 јавних установа прелази на грејање на гас. Радове у највећој апатинској школи данас је обишла председница општине Апатин Дубравка Кораћ са помоћником за комуналну област и рурални развој Томиславом Силађијем, а дочекала их је директорица ОШ “Жарко Зрењанин” Јасна Павићевић.

“На овај начин мењамо неекономичне и нееколошке начине грејања који су до сада били присутни. Најважнија нам је основна школа „Жарко Зрењанин“, јер овом променом решавамо и питање грејања у музичкој школи, као и у спортској хали. Планирано је да се радови заврше пре почетка грејне сезоне, а уз замену столарије коју смо обавили претходне године, практично ћемо решити проблем са грејањем”,рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Поред основне школе у Апатину, у овом циклусу решава се и грејање основних школа у Сонти и Пригревици, а након тога и Техничке школе у Апатину.

“Већ смо завршили питање грејања зграде општинске управе, као и основне школе у Свилојеву. До краја ове и почетком следеће године, план је да завршимо све преостале објекте, чиме ће грејање на мазут у јавним објектима на територији општине Апатин бити потпуно елиминисано”, поручује председница наше општине.

За све објекте, Србијагас је морао да изда позитивне услове, чиме гарантује довољну количину гаса, без ометања снабдевања домаћинстава.

“Редовно комуницирамо са њима како би гаса било довољно за све, с обзиром на то да локална самоуправа нема надлежност да директно реши проблем који смо имали и на који нам наши суграђани указују. Србијагас је израдио пројектну документацију за гасну станицу, добио грађевинске дозволе, а вредност радова износи око 20 милиона динара. Очекујем да ће радови бити завршени пре почетка грејне сезоне, с обзиром на то да је за њихово извођење потребно око 20 дана", каже Дубравка Кораћ.