ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА 90 КОРИСНИКА КОНКУРСА ЕНЕРГЕТСКЕ САНАЦИЈЕ ДОМАЋИНСТАВА

21.10.2022.

У великој сали СО Апатин је уприличено потписивање уговора између локалне самоуправе и 90 лица који су на основу конкурса остварили право на суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за припрему потрошне топле воде.

Конкурс за замену столарије у циљу унапређења енергетске ефикасности домаћинстава се спроводио и у 2021. години, с тим да су средства ове године дупло већа у односу на претходну. Општина Апатин је 5 милиона динара за реализацију овог конкурса добила од Министарства рударства и енергетике, а исто толико је издвојено и из буџета наше општине.

За реализацију пројекта енергетске санације се пријавило 191 грађанин наше општине, а 10 милиона динара је распоређено на 90 крајњих корисника.

Општина Апатин је ове године од истог Министарства добила 5 милиона динара за уградњу соларних панела и тај конкурс је реализован, а оно што предстоји до краја године је расписивање конкурса за спровођење мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора. Укупан буџет за овај конкурс биће 6 милиона динара од којих је 5 милиона општина добила од Министарство за заштиту животне средине, рекао је помоћник председнице општине за комуналну облас и рурални развој Томислав Силађи