РЕКОНСТРУИШЕ СЕ БИЦИКЛИСТИЧКА СТАЗА ДО БАЊЕ

28.05.2021.

Почетком новембра прошле године, председница општине Апатин Дубравка Кораћ представила је елаборат који је урађен у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој у коме је испитано стање свих бициклистичких стаза у нашој општини, где види се њихово тренутно стање, шта је оно што треба да се уради на њиховој реконструкцији, а такође су предвиђене и неке друге трасе које би се у будућности градиле.

Предсеница је том приликом рекла да постоји 12 км бициклистичких стаза које нису у завидном стању, те најавила реконструкцију стазе у улуци Димитрија Туцовића која је у међувремену урађена, али и наставак исте ка Бањи Јунаковић.

  • Имали смо велики број обраћања грађана у вези ове бициклистичке стазе која је временом пропала пре свега због дрвећа које је било посађено уз њу. На жалост, морали смо да га уклонимо да бисмо могли реконструисати стазу. Идеја је да бициклистичка стаза буде реконструисана до почетка купалишне сезоне, односно крајем јуна месеца би радови требали бити окончани, рекла је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Председница апатинске општине је и овом приликом рекла да је завршена пројектно техничка документација за стазу од Бање до Свилојева, те да ће због висине средстава за овај пројекат (око 70 милиона динара) општина конкурисати код Покрајине којој се већ и обратила у вези наведене бициклистичке стазе.

Тренутне радове на реконструкцији бициклистичке стазе до Бање Јунаковић општина сама финансира и они износе око 11 милиона динара.