Трибина „ВИДИМО СЕ У БИОСКОПУ“

16.12.2021.

20.децембар 2021.године (понедељак) у 13 часова, Велика сала Културног центра Апатин. Улаз је слободан.

Најпрепознативљији по ТВ квизу „Потера“ Милорад Милинковић као Мистер Велики најопаснији трагач у оквиру кампање Филмског центра Србије и Мреже киноприказивача Србије „Видимо се у биоскопу“ биће гост трибине која ће се одржати у Културном центру у Апатину у понедељак 20.децембра 2021.године у 13 часова. Улаз је бесплатан. Циљ трибине је промоција и даљи развој филмске културе и независне биоскопске мреже, едукацију као и повећање видљивости и промоције домаћег филма. Уз Милинковића говориће и Бошко Милосављевић сценариста и редитељ многих документарних филмова од којих су неки награђени међународним признањима. У оквиру трибине биће приказан један од играних филмова које је режирао Милорад Милинковић.

Милорад Милинковић је рођен 1965.године у Београду. Дипломирао је на Академији уметности у Новом Саду, одсек режија 1991.године. Осим режијом, бави се и низом других послова. Он је сценариста, писац, гитариста, певач, кантаутор, ди џеј, критичар и још много тога. Милинковић је режирао многе филмове који су обележили последње деценије између осталих „Мртав ладан“, „Читуља за Ескобара“, Патуљци са насловних страна“, „Здухач значи авантура“. Аутор је и више прозних остварења. Милинковић ће говорити о филмској уметности уопште, али и о стварању филмова, о тренутној ситуацији на домаћој филмској сцени и о српском филму данас.

Бошко Милосављевић професор српског језика и књижевности и страствени заљубљеник у филм. Оснивач ЛХС студија који се бави продукцијом телевизијских спотова, документарних филмова, али и осликавањем мурала и ликовном уметношћу уопште. Режисер је и сценариста многих документаних остварења историјског карактера, а за нека од њих је добо међународне награде. Учеснике трибине упознаће са стварањем документарних филмова и њиховим местом у кинематографији.

Програм води: Милорад Баста