У ОРГАНИЗАЦИЈИ КЗМ У СВИЛОЈЕВУ ОДРЖАН ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ

10.06.2017.

На иницијативу младих из Свилојева, и уз подршку Канцеларије за младе Општине Апатин, у Свилојеву је другу годину за редом одржан турнир у малом фудбалу. Овогодишњи турнир је окупио осам екипа из Свилојева, Сонте, Пригревице и Апатина.

Екипе су биле подељене у две групе. По четири тима у обе групе играле су по систему свако са сваким, да би победници група у полуфиналима одмерили снаге са другопласиранима из друге групе. У до краја неизвесном финалу победу је однела екипа “Hard rock” над екипом КЗМ.



Координатор Канцеларије за младе Милана Срдић је изразила задовољство одзивом екипа и квалитетом приказане игре.

- Радује ме податак да се ове године одазвало знатно више екипа него први пут, што показује да овај турнир прераста у једну лепу традицију, а Свилојево добија спортски догадјај у циљу афирмације спорта у овој средини. Канцеларија за младе позива младе и у другим селима општине да организују сличне сусрете које ћемо ми радо подржати, истакла је Срдићева.



Турнир се организовао на Олимпијски дан који се истовремено обележава у 206 земаља света поводом обележавања рођендана Међународног олимпијског комитета, а у Србији је обележен 23. пут. Основни циљеви олимпијског дана су подстицање грађана на физичку активност у природи, промовисање породичних вредности, здравог начина живљења и заштите животне средине, као и популаризација Олимпијског покрета и филозофије олимпијског духа.