ОТВОРЕНО ДЕЧИЈЕ ИГРАЛИШТЕ У СОНТИ

09.06.2017.

У Сонти су представници општинске управе и Канцеларије за младе општине Апатин отворили дечије игралиште. Игралиште се налази преко пута забавишта и смештено је између стамбених објеката, заштићено је од саобраћаја што додатно утиче на безбедност деце приликом боравка на игралишту.

"Данас смо у Сонти отворили ново дечије игралиште. Малишани су срећни што смо се и на лицу места уверили и желимо им да овде проведу много лепих тренутака. Приликом одабира опреме водили смо се тиме да она буде квалитетна, безбедна и од природног материјала, као и да садржи одговарајуће сертификате. На нама остаје да игралиште одржавамо и додатно га пејзажно уредимо а у плану је и постављање одређеног броја садница које ће улепшати овај простор." - изјавила је Милана Срдић, координатор Канцеларије за младе општине Апатин.


Давид Нађ, помоћник председника општине задужен за националне мањине, саопштио је да је да је ово још један корак који иде у прилог тврдњи паралелног развоја Апатина и села у општини.

"Ово у Сонти је само наставак приче везан за побољшање услова живота мештана села општине Апатин и њихових најмлађих становника. Средства за ово игралиште одвојила је локална самоуправа и искрено се надам да ће деца уживати." - казао је Давид Нађ.